Hjælp til angst

Hvad er angst?

Hvis du har læst om de forskellige angstlidelser, har du måske tænkt, at du har symptomerne på flere af dem. Det er helt normalt! Det indre system, der giver angsten, er nemlig det samme, og derfor er der flere ligheder mellem de forskellige angstlidelser. Angstlidelserne handler om, hvad det er i omverdenen, eller i vores indre verden, der aktiverer angstsymptomerne. Sundhedssystemet har lavet en kategorisering, for at behandlere kan differentiere angst i kategorier og ud fra dette starte en behandling op. I sundhedssektoren tilbydes der først psykologisk behandling, når en eventuel diagnose/lidelse er blevet stillet. 

Hos mig kan du komme i behandling uden at have fået stillet en angstdiagnose. Hvis du selv mener at du har angst, føler dig begrænset af forskellige symptomer på angst, eller er i tvivl og gerne vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig.

Uanset hvilken angstlidelse du har, eller hvad du selv er kommet frem til, så ligger svaret på at blive angstfri ikke i symptombilledet, men derimod i ens livsomstændigheder. Man kan forestille sig at angsten er som en brandalarm, der går i gang, når der er en tilpas stor mistrivsel i ens liv. Dette kan være på grund af nuværende omstændigheder og tidligere traumatiske oplevelser. Brandalarmens funktion er at skabe opmærksomhed på vores nuværende livssituation.

Der er intet skammeligt i at have angst! Det er en normal reaktion, og derfor en konsekvens af at være menneske. Som mennesker har vi forskellige livsomstændigheder, som gør at angst kan vise sig i mere eller mindre invaliderende grad. I min terapi går vi bagom angsten og heler de tidligere oplevelser, for at du fremadrettet kan blive angstfri.

Udtalelser fra klienter